directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 19:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Suma Independència es reagrupa i concorrerà a les eleccions amb Carretero

Enric Canela i Rut Carandell signen l'acord que es presentarà formalment el proper 5 de setembre

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Després de no arribar a cap aliança amb Solidaritat Catalana per concorre a les eleccions, Reagrupament unirà finalment esforços amb la formació Suma Independència. La presentació pública de l’acord es realitzarà el proper diumenge 5 de setembre a la inauguració de la seu electoral de Reagrupament Independentista de la ciutat d’Igualada. Suma Independència, liderada per Enric Canela, forma part de la coalició SI i s'uneix al partit de Carretero al marge de les altres formacions que integren l'aliança independentista sorgida del manifest del 12 d'abril. La tercera coalició en discòrdia ha viscut darrerament diversos conflictes interns degut a les expulsions del Partit Republicà i Verds-Alternativa-Verda, arrel dels acords dels seus representants amb Solidaritat Catalana, que els hi proposava un lloc a les llistes per la circumscripció de Barcelona.
Rut Carandell i Enric Canela signen l'escuet comunicat on s'anuncia l'acord per unir esforços davant les urnes. Els membres de les dues formacions anuncien que la presentació pública de l'acord es realitzarà el proper 5 de setembre a Igualada. Canela ha destacat a directe!cat que la decisió d'unió amb Reagrupament és a títol personal i que el seu número a les llistes serà molt baix a l'espera de l'adhesió d'altres entitats que conformen la coalició SI. D'aquesta manera, Canela supedita una posició més alta a les llistes de Reagrupament a la suma de les formacions de l'aliança ja que, si això s'acaba produint, 's'hauran de parlar les posicions'. El professor de la Universitat de Barcelona afirma que 'es mulla' fent aquest pas alhora que espera que sigui imitat per la resta de partits de SI. No obstant, Canela ha volgut remarcar la llibertat que té cada integrant de la coalició, i ha lamentat la confusió en les informacions de la unió amb el partit de Carretero.

Laporta provoca esquerdes a SI
La coalició SI ha agafat el relleu de Carretero i Laporta en les batusses i polèmiques. El secretari de la coalició sorgida del manifest del 12 d'abril, ha anunciat que el Partit Republicà i Els Verds-Alternativa-Verda, 'han estat expulsats de la coalició després de conèixer-se que els seus representants, Agustí Soler i Santiago Vilanova, havien acordat un lloc a les llistes de Solidaritat Catalana obviant l'assemblea de la formació el proper 4 de setembre.

Per la seva banda el Partit Republicà acusa, en un comunicat, al coordinador de la coalició, Josep Maria Minguell, de mantenir una 'actitud d'ingerència inadmissible' al mateix temps que anuncia la seva desvinculació de SI. El partit liderat per Agustí Soler afirma que Minguell va mostrar una voluntat 'sorprenent' d'aliar-se amb el partit de Carretero al mateix temps que abocava 'greus desqualificacions' envers Solidaritat Catalana.

Agustí Soler i Santiago Vilanova van formar part de la coalició SI, sorgida arrel de la crida del 12 d'abril on diverses personalitats independentistes advocaven per la unió de les forces sobiranistes per les properes eleccions. En aquesta coalició hi figuren formacions coml a CUP d'Arenys de Munt, la Crida per la Terra, el PRC i el Bloc Sobiranista Català.

Guerra per Broggi
El centenari cirurgià català Moisès Broggi, ha estat motiu de disputa entre Solidaritat Catalana i SI. El partit de Laporta anunciava ahir que Broggi tancaria la llista de la seva formació per la circumscripció de Barcelona, fet que es considerava 'un gran honor'. La sorpresa però venia poc després quan el secretari dels impulsors del manifest 12 d'abril, Oriol Domènech, desmentia la notícia apareguda després de parlar amb el Dr Broggi.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Joanich fletxa PPCC
1 de setembre de 2010, 13.15 h

Són bastant patètics tota aquesta colla, convergents disfressadets que busquen el seu minut de protagonisme. Quina peneta que fan tots aquests grupuscles que no representen a ningú


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
pasbort fletxa Vila-real
1 de setembre de 2010, 10.51 h

bejota, al menos podrias decir a los que NO LO SABEN cuales son vuestras PRIORIDADES...lo diré YO, las prioridades que tienen cierta gente que veremos qué tanto por ciento son, es la de MATAR ASESINAR hasta el GENOCIDIO (ayudados por los catalanes BOTIFLERS...que se han apropiado de CiU, de PsoE, e r c, INICIATIVA etc.) del pueblo catalán, quieren convertirlo en una subprovincia de Castilla.....
Per molt que us desgatellineu dient pestes contra els VERDADERS INDEPENDENTISTES l´únic que feu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Cornellanenc fletxa Cornellà
1 de setembre de 2010, 03.13 h

Reagrupament no posa cap condició per fer una coalició amb Solidaritat (simplement fer una candidatura conjunta que es comprometi afer una declaració unilateral d'indepedènncia; perquè és l'important). Solidaritat, fins ara, avantposa el seu procés d'escollir candidats a qualsevol pacte. Qui posa condicions i qui no en posa? Qui diu que després del 4 de set segueix obert a pactar i qui diu que ni parlar-ne? Qui diu que és millor anar separats (López Tena) i qui té les portes obertes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jaume Pericay fletxa Granollers
1 de setembre de 2010, 02.09 h

Bona foto, sí senyor. Doncs resulta que 3 dels 4 companys que surten aquí van amb Solidaritat Catalana! El Canela, des de que l'he conegut políticament, sempre s'ha equivocat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ramon fletxa St.Cugat
31 d'agost de 2010, 22.23 h

Au,vinga,vinga alegria,alegria...insults i renecs, festa grossa, demaneu-me xampany que es una orgia i sou tots una gran riota!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi fletxa Cabrils
31 d'agost de 2010, 22.02 h

En Canela és un fantasma que a CDC no li van voler donar un càrrec hi ara és puja al carro de reagrupament. Doncs no el volem a regrupament que foti el camp a una altre banda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Manel fletxa Barcelona
31 d'agost de 2010, 21.07 h

#17 Toni, doncs jo n'estic tip de gent que carrega contra ERC sense ni tan sols donar un argument mínimament objectiu. ERC ha fet possible que els partidaris de la independència superin els contraris per primer cop des de la República. Com?

1) Amb el pacte del Tinell, es va forçar la reforma de l'Estatut, que ni CiU ni PSC-PSOE volien -i amb raó: ha mostrat els límits de l'autonomisme, demostrant que com a Nació no podrem anar mai més enllà d'on som ara. Això ha obert els ulls de mo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
alfons fletxa santes creus
31 d'agost de 2010, 20.49 h

TOTS ELS INDEPENDENTISTES TENIM EL DEURE MORAL D’ANAR A VOTAR UNA OPCIÓ INDEPENDENTISTA I SUBSTITUIR ELS PARTITS REGIONALISTES (CiU,PSC i ICV) PER INDEPENDNETISTES. QUE CAP INDEPENDENTISTA FALTI A LA CITA AMB LES URNES!!!!!..... i prou baralles, collons.
Com deia en Cruiff.... i ahir en Carretero: "en la campanya electoral d'aquesta tardor, sortim a passar-ho bé"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Quim fletxa PPCC.
31 d'agost de 2010, 20.48 h

#17 MIra, si ERC no hagués estat un partit independentista i hagés donat prioritat a les poltrones ho tenia molt fàcil només tenia que pactar amb Ciu i oblidar-se d´impulsar el nou estatut ni cap cosa i continuar amb el peix al cove i a viure. Més clar l´aigua!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Quim fletxa PPCC.
31 d'agost de 2010, 20.40 h

#17 T´agradi sentir-ho o no és la realitat, No diré que ERC l´ha encertat en tot però han sigut i amb diferència qui més ha treballat per Catalunya i les seves llibertats amb només 21 diputats i sent conscients del desgast que això comportaria. Senzillament pel sol fet d´ impulsar un nou estatut que acabava amb l´espoli fisca i ens obria la porta a la independència i ens permetia la pervivència fins assolir-la, quan tots els altres grups no en volien ni sentir a parlar especialme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.